de Küper

Groepsaccommodaties in de Achterhoek

DRU Cultuurfabriek

DRU Cultuurfabriek

Op minder dan een half uur fietsen van de Kuper vindt u de DRU Cultuurfabriek, gevestigd in de voormalige ijzergieterij DRU. Na een zeer geslaagde restauratie en verbouwing ("Braadpannenfabriek werd cultuurpark", schreef de Volkskrant) zijn in dit industrieel erfgoed een theaterzaal, poppodium en grand café Het Schaftlokaal gevestigd. Bij de laatstgenoemde kunt u onder andere terecht voor een heerlijke lunch of diner. Het gebouw op zichzelf is overigens ook al zeer interessant. Een stukje industrieel erfgoed in een prachtige natuurlijke omgeving.

Fietsen over oude kerkenpaden

Fietsen over oude kerkenpaden

De afgelopen jaren zijn in de Achterhoek veel van de traditionele kerkenpaden hersteld. Vroeger werden deze routes gebruikt om binnendoor, langs beekjes, akkerland en weiden via een zo'n kort mogelijke route bij de kerk te komen. De paden liepen en lopen daarom vaak over privégrond. Op basis van het recht van overpad kunnen de paden door iedereen gebruikt worden.

Op kerkenpad

Op kerkenpad

Elke woensdag- en zaterdagmiddag in de maanden juni, juli en augustus zijn de drie kerkgebouwen van de Protestantse Gemeente Varsseveld voor publiek geopend.

Märchen Oma

Märchen Oma

Net over de grens bij Dinxperlo, in Süderwick, woont Märchen Oma. Märchen Oma is een, nu, 84-jarige vrouw die sprookjesfiguren maakt in prachtige kleding. Deze sprookjes staan tentoongesteld in haar tuin.

Grenslandmuseum

Grenslandmuseum

Het grenslandmuseum in Dinxperlo vertelt over de geschiedenis van het wonen en werken in de grensstreek. Het museum is gevestigd in het oudste pand van het dorp, gebouwd in 1787.

Eigen fietsroutes

Eigen fietsroutes

Voor fietsers hebben we 22 fietsroutes, uitgezet vanaf de Küper over kleine paadjes, zodat u de omgeving, ook in het Duitse Münsterland, goed kunt verkennen. Bij de uitrit staat knooppunt 56, om gemakkelijk zelf een knooppuntenroute te maken.

Natuurbloemenweide met bijenhotel

Natuurbloemenweide met bijenhotel

Rondom de kuper is veel natuur aangelegd. Prachtig, om te wandelen over de gemaaide paden. Geniet van de bloemen, vlinders, libellen en vogels. Rondom de drasplas vind u een grote varieteit aan bloemen, o.a. pitrus en gagel. Ook is er een bijenhotel, een broedplaats voor solitair levende bijen.

Kleinste kerkje van Nederland

Kleinste kerkje van Nederland

In Dinxperlo vindt u het kerkje de Rietstap, het kleinste kerkje van Nederland. Het kerkje is gebouwd in 1911 als inlossing van een voorwaarde voor het ontvangen van een erfenis: op het landgoed moest een kapel gebouwd worden met daarin een schilderij met een voorstelling van de kruisiging van Christus. Het kerkje heeft een oppervlakte van 6,40 meter, bij 4,50 m en is 5,00 m hoog.

Drasplas

Drasplas

De drasplas, die u kunt vinden op het terrein van De Küper, zou men kunnen zien als een minimoeras. Het bestaat uit een kikkerpoel die langzaam naar het maaiveld oploopt, waardoor de grond daar drassig blijft. Dit zorgt voor een unieke en zeer diverse begroeiing.

Locatie

  • Luimesweg 12A
    7084 AS Breedenbroek

Contact

  • 0315 - 61 75 76
  • 06 - 1279 7682 (Annie)
  • 06 - 1313 5590 (Johan)
  • info@dekuper.nl

Volg ons