Märchen Oma

Geschreven door Annie Westerveld

Märchen Oma

Märchen Oma uit Süderwick, net over de grens bij Dinxperlo, was 26 juli op tv in het programma "showroom" van Joris Linssen. dit is nog te zien bij Uitzending Gemist.. Deze bijzondere vrouw vertelt daar haar verhaal.
Kijk ook bij "omgeving" op deze site, nog leuker is het om er langs te fietsen met de fietstocht getiteld: Märchen Oma

Het dak eraf!

Geschreven door Annie Westerveld

Het dak eraf!

Het dak eraf, dat kan spreekwoordelijk, maar bij ons was dat letterlijk het geval. De oude asbestdaken zijn op een verantwoorde wijze verwijderd en afgevoerd. Op het slaapgedeelte van "'t Spieker" zijn de asbestplaten vervangen voor asbestvrije platen. Op "de Loze" liggen nu mooie, geÏsoleerde, terracotta, dakpanplaten.
Naast het feit dat we van het vervelende asbest afzijn, is het overdekte terras groter geworden en is het vooral MOOI geworden.

Eindelijk zomer

Geschreven door Annie Westerveld

Eindelijk zomer

Het heeft even geduurd dit jaar, maar nu is het zover...zomer. Na een lang en koud voorjaar is het nu echt mooi weer op "de Küper". Er zitten soms grote verschillen in temperatuur in ons Nederlandje, maar als je de weerkaarten en weerberichten bekijkt en beluistert ontdek je dat we hier aan de goede kant van het land zitten. Weeronline geeft dan ook vaak het cijfer 8 voor het weer in Breedenbroek.
De natuur rondom "de Küper" is nu op z'n mooist, in de houtwallen bloeien de verschillende struiken om beurten en in de bloemenwei is steeds meer moois te zien. Op dit moment ziet de ganzenwei er heel fleurig uit door de bloeiende margrieten en het oranje havikskruid. Kortom; hoog tijd voor de gegidste natuurwandelingen!

Wij zijn er klaar voor, nu het weer nog!

Geschreven door Annie Westerveld

Wij zijn er klaar voor, nu het weer nog!

Dit weekend begint het kampeer-seizoen. Er is hard gewerkt om alles weer in orde te maken.
Het water is weer aangesloten, het sanitair is weer schoongemaakt, de stoep is weer geveegd, de speelschuur is weer op orde; de fietsroutes en folders liggen klaar om meegenomen te worden.
Ondanks de sneeuw, vanochtend, is het terras weer ingericht, bij "'t Spieker", waar dit Paasweekend een familie verblijft. Kortom..Wij zijn er klaar voor, nu het weer nog!

Biljart

Geschreven door Annie Westerveld

Biljart

Naast tafeltennissen, darten, sjoelen en tafelvoetballen kan er nu ook worden gebiljart in de speelschuur. Sinds enkele weken staat er nu, mooi waterpas, een heus biljart met leisteen. Keuen en ballen zijn er ook. Daag uw (camping)buurman/vrouw uit voor een partijtje.