Honden en koeien.

Geschreven door Annie Westerveld

Honden en koeien.

Er zijn maar weinig mensen die weten dat het uitlaten van je hond in een weiland gevaarlijk kan zijn voor koeien. In de hondenpoep kan de parasiet Neospora Caninum zitten. Door de besmette hondenpoep die in het gras komt, kan deze bacterie bij de koe terecht komen.
De koe zal er niet ziek van worden, maar de parasiet kan, door weefselbeschadiging, de oorzaak zijn van het doodgaan van het ongeboren kalfje.
Vervelend voor de koe en voor de boer.
Vorig jaar hebben we daarom besloten om een "hond-vrije" kampeerboerderij te worden. Wilt u dus naar "De Küper" komen dan zult u een logeerplek voor uw hond moeten zoeken.

Lente!!

Geschreven door Annie Westerveld

Lente!!

Het is 29 maart en de lente op "de Küper" is in volle gang. Het kwik stijgt en het frisse groen komt overal weer tevoorschijn. De vogels laten zich luidkeels horen en beginnen hun nest te bouwen.
De camping is weer klaar voor het nieuwe seizoen, zodat u zich hier weer (tijdelijk) kunt "nestelen". De eerste caravan staat er al.
Ook onze (huis)eekhoorn heeft een mooie plek gevonden voor z'n nest. Hij/zij is druk aan het bouwen in de grote kastanjeboom. Het is nu nog goed te zien, maar als straks de boom volop in blad staat, zit het nest mooi verstopt. Snel komen kijken dus!

Vlaggenmast

Geschreven door Johan Westerveld

Vlaggenmast

In december was er een feestje op "de Küper". Annie en Johan waren 40 jaar getrouwd. De buurt bood toen, al zingend, symbolisch een vlaggenmast met vlag aan.
Op oudejaarsdag krijgt het feestje een staartje. De buurt komt de versierde vlaggenmast zelf plaatsen en de vlag hijsen. Het lied wordt nog weer een keer gezongen. Waarna onder het genot van koffie en oliebollen gezellig wordt nagepraat.

Slinge(r)route vernieuwd

Geschreven door Annie Westerveld

Slinge(r)route vernieuwd

Voor de gasten ligt er een map met 22 fietsroutes vanaf "de Küper", die in lengte variëren van 7 tot 65 km, de korte zijn leuk om na het eten nog een ommetje te maken of om te wandelen.
Deze routes controleren we regelmatig. Soms kloppen routes nog helemaal, maar verleggen we ze, omdat er weer nieuwe/mooiere paden zijn, of omdat we een "Rustpunt" in de route willen opnemen. "Rustpunten" zijn zelfbedieningsterrasjes, heel verschillend van opzet, altijd leuk!
Pas hebben we de Slinge(r)route gecontroleerd, deze route slingert aan weerszijden van het riviertje de Slinge. Het Ziegenbeekpad en het Aorendshuuspad, van de "Stichting kerk- en fietspaden Sinderen & omstreken", hebben we nu in de route opgenomen.
Het was weer leuk om deze route te fietsen en constateren dat de route weer up-to-date is, maar vooral PRACHTIG!

Gulzige kikker

Geschreven door Annie Westerveld

Gulzige kikker

In de natuur kun je soms unieke ontdekkingen doen. Wat te denken van een groene kikker die een pad in z'n geheel naar binnen schrokt.
Volgens fotograaf Frans Witjes vreten groene kikkers alles wat in hun bek past. Hij maakte een fotosessie van deze gulzige kikker, bij de "Drasplas". Als de pad bijna helemaal in de kikker is verdwenen wordt hij, meer dood dan levend, weer uitgespuugd. Toch niet zo lekker al die bobbels!